Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
FAntastika
Автор: fantasta Категория: Лични дневници
Прочетен: 251097 Постинги: 663 Коментари: 15
Постинги в блога от Септември, 2020 г.
26.09.2020 03:38 - очакваите
 Трета част събудените ще ги събудя и се чуда как да продължи ако искате даите ми идеи  примерно може да започнат воина или да колонизират слънчевата система може също да продължат да спят ако искате могат да се върна в миналото например
Категория: Лични дневници
Прочетен: 201 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.09.2020 03:45
 Забравената спяща планета

 

 

До кога ще се боря с тая природна сила бях се отказал от борбата но се още държах да се спася за това балона когато започна да се надува от водорода той ставаше се по голям и голям започна да дърпа силно ...

Постепено аз започнах да ставам се по лек и лек ,полетях аз размахах раце и се засмях издигах се се по нагоре и нагоре започннах да се плаша не можех да оправлявам полета на балона имах само едно важе с кука и с нея ще се закача за някоя от летящите съдове в въздоха ...

Почнах да се доближавам съдовете ,градове и села се доближаваха заплашително доближих една къща и аз хвърлих куката тя се закачи за парапета на къщата която бе огромна тя бе аломиниева и летеше с помоща на огромни балони ..

Предърпах се към къщата и стъпих на нея вързах балона и се освободих от балона бях попаднал на платформа от аломиний вероятно и имаше перила които да пазат да не падне човек ..

Поседях малко исправен и се зачудих не ме ли видяха защо никои не излезе да ме пострешне през прозорците които бяха доста мръсни но се пак се забелязваше градина вътре имаше растения те бяха много и растяха буино ..

Достигнах блиската врата и се опитах да отворя вратата тя бе заключена пообиколих цялата зграда която бе кръгла и бе с размер поне декър ако не повече насякаде бе затворено ..

Имах брадва и се опитах да счупя прозорец блъсках но нищо не оспях огъваше се но не се пробиваше ..

Спрях с е до една от вратите огледох я тя бе без отвор за клуч имаше просто имаше дръшка и се разбираше че е врата виждаха се патите но бяха доста скрити опитах се с брадвата да ги избия но не можах да ги одраскам .

Повъртях се около зградата и се очаях реших да я зарежа имаше много згради доло и горе насякаде бе пулно с сгради и градове ..

Забелязах малко граче на наколко стотин метра нагоре за това се вързах и отлетях бавно нагоре вятърът ме избутваше в страни за това не се забих в грачето което бе вероятно село а не град забелязах това като с едоближих захфанах с еза перилата и се издърпах след секуди пак обикалях като гладно куче около група овце в заключен овчарник ..

Да бе малко село вътре имаше къши виждаха се роботи да се движат в градът хора не се забелязваха роботите бяха обслужващи забелязваше през мръсните стакла но хора не забелязах помахах към роботите но те не ме забелязаха а се движеха с колела и крака по градът и с еразхождаха по техни задачи ...

Оказа се същия проблем пак бяха заклучени вратите дори намерих големи врати за превозни срества но и те бяха заключени пообикалях доста време помъчих с ено не оспях трябваше ми истромети за това скочих от перилото на градът започнах да падам и в последния момет отворих парашута които си бях направил от кожи и плат които бях намерил и добил ..

Кацнах тромаво но твърдо тарколих се за да не се нараня и зарязах парашута не бях много далеч от гаража които бях намерил и които използвах за суровини ..

намерих истромети веднага клучове ,чукове реаци и други нужни ми работи потърсих балона които бях спуснал и бях пуснал да пада едва едва преди да скоча намерих го слет търсене и веднага започнах пак да извличам водород от електролиза която бях си направил бе ми нужно дни да го надуя но аз имах подготвени балони с които оспях за ден да го напълна завъзах го но не отлетях бях ядосан и гневен но бях много гладен и затова отидох на лов обих първия появил се пред мен заек и скоро бе прет мен пекън .

Бях гладен наядох се обилни и полегнах в една от колите която бях наблъскал с кожи и парцали за това ми бе топло на сутринта бях гладен хапнах остатъците от заяка и се закачих за балона полетях нагоре там кадето вероятно бе селото ..

Отлетях с балона и скоро пред ме бе малкия град като го доближих осъзнах че бе много по малък и бе друг кацнах на него и с помоща на истрометите нахлух с сила и пистолет в ръката никои не ми обърна внимание имаше пак роботи но те не ми обръщаха внимание започнах да обикалям селцето то бе малко с 30 къщи стандартни аломиниеви и бяха празни забелязах зграда в цетърът на селчето отидох там и слет като разбих пантите се оказах в огромно гнездо от камери за хибернация те бяха доста но според мен толкова колкото би трябвало да са нужни или да бъде заселено селцето но защо спяха роботите ги подържаха спящи да не се бяха разботували и бяха завладели ,поробили хората но защо ги държат в камери тук хората бяха главно руснаци по имената на камерите разбрах и по натписите на апаратурата ...

Та като казах тук сичко бе в ред и работеше виждаше с ехуманоидни роботи да работат по тях и сичко фукционираше побиколих и намерих компютарът на селото то се разбираше но нищо не можех да направя не ме допускаха до него ако с еопитах да барна нещо те роботите ме избутваха като насекомо от цените им компютри работата бе ясна най вероятно са роби на тия машини ..

Извадих пистолета от кобура и застрелях блиската жена хуманоид оператор на пулта на компютърат тя се свлече с гърмеж ...

Почаках огледах с едали няма да се дофтасат стотици роботи и да ме нападнат но не доиде чистач събра частите на робота жена и я завлачи някаде аз се загледах в пулта тои бе създаден за хора и бе на кирелица поровичках и разбрах какво е станало

Имало е бък те са били програмирани да създадът градове и села и занасят от замразени хора на градовете и селата но някакси се получело бък и те не спират и не будат хората маи мяха разбрали че трябва да направат сичко и тогава да ги сабудат а може да са били програямнирани така това рабрах от частичните комади и иформация от таблото на пулта след време престигна друк робот жена и ме избута от пулта и се зае с работа да тук сичко е ясно как доиде тази пачавра сигорно с някакъв превоз а може да се превърнала в летяща машина и да е долетяла но не вярвам та нали сичко бе създадено с цел да служи на хората излезнах от компютарната зала и забелязах страхотна кола четери дупкии две отпред две озат имаше формата на кола бе двумесна и бе заключена ..

  • Абе тия машини били много стрикни мамка им ще застрелям и тая патка и ще раглобя цялата да намеря ключът за тази красавица -казах аз

    Влезнах и застрелях машината робот порожих и намерих някаква карта нямаше друго не разбирах дали има някакъв апарат с които да отваря по друк начин колата занесах я до колата и я доближих до дръжката на колата тя се отклучи качих се огледах колата и започнах да я изочавам бе много просто да с екара сичко компютър оправляваше системите ти вартиш волана и с лост издигаш и оскоряваш имаше педал кадето вероятно бе спирачката пробвах го включваше се ветилатор които задухваше отпред за да спре колата абе бяха я направиза хора не за машини ..

    Вратата се отвори и до моята кола кастн автора от нея слезна друг робот бе мъж навярно по виш робот щеше да раследва за това поткарах колата и се насочих към изходът които бе затворен разбирасе но като се доближих се отвори вероятно бяха скенирали от далеч картата и аз се насочих напред колата се управляваше лесно навярно бе електрическа на таблото идикаторите ми показваха пълна батерия според мен можеше да се кара или 30 минути или повече може би час но не повече според мен покарах малко разгледах доближих една оражерия и тя се отвори влезнах в нея и кацнах да бе пълна с плодове и растения натоварих банани портукали и други които намерих седалката до мен бе пълна а озат багажникът напълних с марули и лук и домати ..

  • Напуснах оражерията и потърсих друга с животни намерих много и след като влезнах попаднах в хаус трупове на животни други които ги ядяха изглежда нямаше кои да ги взима за това роботите ги пускаха да си праяват каквото искат а те се избиваха прасетата ги ядяха не зех нищо от там но можех ако искам а аз имах достатъчно месо долу насочих се към един много голям плаващ град влезнах и кацнах в цетърът никои не ме посрешна оставих колата с страх някои робот да не ми я открадне но забелязах доста коли паркирани на паркиг в градът роботи ги ползваха аз оставих настрани колата и я забутах с квото намерих кошове и дриги боклуци да не я барат не знаех дали може да се променя кода на ключът ми за да карам само аз колата бях си я харесал батерията бе на половина но не се притеснявах на паркига имаше колоки за зареждане а изглеждаше че се зареждат много бързо забелязах една косерва да включва колата си към мрежата на колоката и след 5 минути бе излетял ...

    Абе тия консерви са много тъпи вършат си работата и не се месят не те заговарят обеколих градът насякаде имаше барове и дискотеки но сички бяха празни да имаше роботи хуманоиди които чистеха и чакаха ..

    Виж тук те ме заговориха и пострешнаха сяка сервиторка се отправяше към мен и ме попитваше ..

  • Какво ще поръчате господине -питаха сичките те и след като им казвах

  • Нищо просто раглеждам -казвах аз Избрах си един бар и седнах

    сервиторката робот се появи веднага и попит а

  • Какво желаете господине -каза тя с човешки глас

  • ами една ботилка алкохол и някакво мезе – казах аз

  • ама предложи алкохол и мезеце моля те -казах аз

  • ами то ние имаме много видове алкохол да донеса менуто -каза мазно тя

    След секуди не минути тя го донесе аз го погледнах и сега забелязах че е на руски и бългаски

  • ама ти ми говориш на бългаски това да не е бългаски град как се казва -казах и

    -Не знам няма дани до това е един от Бългаските копия за такива клиети съм създадена но няма хора а аз не зная защо не ми е казано – каза тя

- Значи така огледах се в менюто имате ли сичко което пише има ли кои да го направи – казах аз

  • Моля поръчаите готвача и машините ще ви огодат -каза тя

    • складът и хладилниците ни са пълни – каза тя

    • добре донеси пекано пиле и салата от марила Велигдеска и пържени картофи ботилка водка Смирнов и Кока кола -казах и

      поръчката се испалнява вече докладвах изчакаи ще ви я донеса като е готова -каза тя

      Не чаках много 10 минути и ги донесаха само пилето се забави половин час питиетат ги донесоха веднага и бяха доста студени ....

Категория: Хоби
Прочетен: 262 Коментари: 0 Гласове: 0
 Докато спях аз бях спокоен за това че няма да пострадам та в камерата в която бях бе добре заровена в земята на голява дълбочина отворих очи и се огледах се и разбрах че съм в камерата ...

Камерата автоматично се отвори и аз излезнах

  • най сетне -казах аз на глас

     

    Огледах се бях в малко помещение не по голямо от 15 квадратни метра то бе абсолутно голо в една от стебите бе потпрян апарата за хибернация а отляво и одясно имаше накачени оръжия на едната страна бяха пистолети на другата пушки ,пушките бяха самоделни а пистолетите бяха газови ,знаех че стрещо камерата стехата бе вградена и там бяха барута и бояприпасите които бях събрал ...

  • За краткото време преди ядрената воина аз бях събрал доста но и доста не оспях но имах формулата за барута а това ми бе нужно .

  • Погледнах цифрите на дисплея на хибернатора показваха 100000 години бяха изминали бях проспал стохиляди години дано да са бяха запазили барута и бояприпасите най вероятно небяха се запазили но щях да направея нови ..

  • Огледах с еи започнах да испадам в паника бях заровен и като се сетих изпадах в паника отидох до изхода на средата на стаята имаше лук и аз бях изградил стълби с тяхна помош стигнах люкът одръпнах се настрани и го отворих да стана това на което с енадявах исипасе пръста над него и светна светлина от дупката която се образува но според мен бе поне няколко метра как щях да се искача нагоре в малката работилничка в стената бях постажил куки и жериги за да мога да ги запазя ги бях сложил в масло извадих ги и с помоща на специялно остроиство истрелях с помоща на пружина куката оспях да се изкача след много премеждия и зор бях одгоре бе пладне според мен и бе доста топло бях в гора гъста гора насякад имаше дървета и храсти едва седях спокоино погледнах нагоре и видях огромни висящи градове и села дори имаше и оделни къщи те летяха на около 3 километра и си плуваха спокоино в небето бе пълно с градове

  • и къщи бе толкожа запълнено че рятко с евиждаше свободни места в небето ..

    Учудих се как така мислех че след воината няма да има хора па камоли да запълнят небето ...

    Заех се с това да сеча дървета с брадва от работилницата доло бях я зел и други истромети направих стълба и я поставих така че да ми е одобно влизането в камерата направих врата от дървета и затворих дупката взех една пушка и слет като я заредих заредих и зарядното в пушката и слет като бях готов стрелях по дърво наблизо указасе добре добре че имах малко зарядно с слъчев панел та оспях да я зареда ..

  • Тръгнах по гората тя бе гъста и аз се борех много но пък изглежда бе дествена толкова много дивеч имаше и птици и заици и елени наложи се да застрелям един елен взех го и го занесох в дупката едва я намерих но бях маркирал дърветата и за това оспях ...

    Прибрах се и си направих оган с помоща на дърва и камани в стаята опеках малко месо и след като го излапах на бързо аз бях доволен бях намерил вода в гората и си бях налял в 10 литрова туба която бях оставил в работилницата .

    Полегнах направо на пода заспах веднага и се наспах доста добре събудих се призори и се отправих да проучвам оспях да се лутам цял ден но не намерих никакви следи освен някакви руини не намерих нищо но за това намерих много плодови дръвчета праскови ябалки и банани ..

    След като се прибрах се зарових в работилницата в стена и слет много зор си направих дрон и го пуснах да лети огледах много площ с него но не намерих и грам признаци на разумен човешка деност оказа с егората абсолутно дествена изглежда са се изнесли сички горе а как се хранят там не можех да се свъжа с хората или машините горе не знаех какво има горе не знаех нищо за там според мен имаше или хора или извъземни или роботи ..

    За се га нямам начин да стигна там горе пробвах да зглобя радио оспях но ефира бе чист нямаше нищо навярно не позват радио пращах сигнали но никои не се обади...

    Чудех се как во има горе бях любопитен чудех се как да ида горе смятах да исползвам балон нямах друк начин ..

    Започнах да скитам пак и да иследвам търсех нещо което да намеря за да ми помогне как да се кача горе един ден пропаднах в една дупка оказа се поземен бетонен паркиг които бе оцелял вътре бе пълно с коли и желерия колите се бяха запазили идечлно но бяха мръсни и раскапани обеколих го целия паркик да намеря нещо което да помогне за да ида горе бях обзет от огромен мерак и желание да се кача горе бях много любопитен ..

    Намерих само коли от моето време но се пак можех да направя нещо стига да имах ток истромети и ключове ..

    За няколко дли оспях да си осигоря електрожен и шлаиф докарах си ток от акомолатори и слънчевия ми панел намерих и истромети ..

    Отне ми дни и много рязане и заваряне но така и не оспях да подкарам машинарията която направих за това се отказах и се заех да направя балон събрах кожи и платове и направих не голям балоб надух го с водорот и опитах да се издигна нагоре но бях доста тежак и не помръднах трябваше ми по голям балон  

Категория: Хоби
Прочетен: 258 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.09.2020 02:55
Търсене

За този блог
Автор: fantasta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 251097
Постинги: 663
Коментари: 15
Гласове: 101