Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2017 20:46 - кинжал извънземен
Автор: fantasta Категория: Други   
Прочетен: 276 Коментари: 0 Гласове:
0



  Кинжалът на Тутанкамон извънземен   Любопитно  7 окт. 2016, 09:00 0 коментара   image image автор   Ретро
 

Франческо Порчели, професор по физика от Торинския политехнически институт, който взел участие в експертизата, отбелязва, че 35-сантиметровото желязно острие веднага след откриването му в пелените на мумията е предизвикало полемика в научните среди, съобщава ТАСС.

 

„Изделията от желязо в Древен Египет са били изключително малко. Този материал се е ценил повече от златото – подчертава ученият. – Невероятно е, че никой по-рано не е подлагал на анализ тази сплав.“

С помощта на рентгенови лъчи учените са установили, че материалът на острието съдържа 10% никел и 0,6% кобалт. „Такава сплав е характерна за метеоритите. Получаването  й по изкуствен път в онази епоха е било абсолютно невъзможно“, отбелязва Порчели.

По думите му учените си спомнили за кинжала на Тутанкамон след откриването на кратера с метеоритен произход Камил в египетската пустиня.

В един от известните древни папируси се разказва за „желязо, паднало от небето“, но никой досега не е разглеждал сериозно „извънземната“ версия за произхода на материала.

 

Тутанкамон е управлявал от 1333 до 1323 г. пр.н.е. и е починал на 18-годишна възраст. Гробницата му е открита през 1922 година в Долината на царете от британския учен Хауърд Картър и колекционера на антики лорд Джордж Карнарвън.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fantasta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 249822
Постинги: 663
Коментари: 15
Гласове: 101