Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2017 20:22 - замразени
Автор: fantasta Категория: Други   
Прочетен: 113 Коментари: 0 Гласове:
0



  Замразяват хора в руска клиника     Любопитно  6 яну. 2017, 22:35 0 коментара   image image автор   Ретро
  Руската клиника „Крио Рус“ показа на света едно от тайните си помещения в района на Москва, където вече 51 неизлечимо болни хора са били наскоро замразени в специални ледени камери, за да бъдат възкресени, когато се открие лек за болестта им.

Процедурата се нарича криоконсервация. Дружеството „Крио Рус“ е първата компания извън САЩ, която предоставя пълен цикъл от услуги за криоконсервация на хора и животни. В момента то има 150 договора за криоконсервация, сключени с болни или техни роднини.

Научният директор на „Крио Рус“ Игор Артюков казва, че разходите по криоконсервацията са около 35 хил. долара и има мнозина, които искат да се подложат на тази процедура.
Ученият разказва за процеса на криоконсервация:

„След като кръвообращението спре, има още няколко часа, през които човешките клетки остават живи“. Артюков обяснява, че „ако главата на пациент се охлади до 0 градуса по Целзий, веднага след това тези процеси се забавят десет пъти и можем да говорим за десетки часове или дори за няколко дни, през които могат да се предприемат някакви действия“.

Криоконсервацията се постига с течен азот и с други специални течности. Телата се държат замразени в контейнери, приличащи на огромни термоси. Процедурата става все по-популярна в цял свят, но все още не е доказано, че животно или човек може да бъде възкресен, след като е бил замразен.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fantasta
Категория: Лични дневници
Прочетен: 252509
Постинги: 663
Коментари: 15
Гласове: 101